Ország-világ

2021.08.04. 12:15

Vagyonnyilatkozatából kiderül, elképesztően gazdag Dobrev Klára

Luxusháza, luxusnyaralója és kimagasló fizetése mellett 200 millió forintot spórolt össze a DK-s politikusfeleség.

A vagyonnyilatkozatában feltüntetett adatok alapján Dobrev Klára az egyik leggazdagabb magyar politikus, ahogy arra a Blikk felhívta a figyelmet, arról nem is beszélve, hogy a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért senki sem tudhatja, hogy milyen vagyontárgyak vannak a képviselők és kormánytagok házastársai vagy gyerekei nevén.

A bukott kormányfő, Gyurcsány Ferenc feleségének bevallásában két ingatlan is szerepel: ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót. Dobrev továbbá egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel, de megtakarításairól is írt. E szerint

199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján, amivel a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának van több spórolt pénze. Egyikük pont a férje, Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik.

Dobrev Klára saját fizetését is ismertette. Uniós képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Mint a Blikk megjegyzi,

ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.

A vagyonnyilatkozatból kiderül továbbá, hogy Gyurcsányék családi cégének, az Altus Zrt.-nek az utóbbi időben nem ment olyan jól, mint a korábbi években.

 

Dobrev Klára vagyonnyilatkozata arról árulkodik, hogy a DK-s politikusfeleség dúsgazdag és luxuskörülmények között él, de nem ő az egyetlen baloldali politikus, akiről kiderült: van mit a tejbe aprítania és ezt nem is titkolja. Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, Tüttő Katának, az MSZP-s főpolgármester-helyettesének a nyaralásán készült videója túlzás nélkül letarolta a netet.

A baloldali politikus egy görög luxusszigeten, Zákinthoszon nyaralt, ahol kipróbálta a tengeri lovaglást is.

Az ominózus videóban épp a tengerből emelkedik ki, nem is akárhogyan, hanem lóháton, előbb a ló felett úszva, majd a parthoz kiérve szőrén üli meg a lovat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában