kristály

2019.07.29. 10:40

Újfajta droggal kereskedő bűnszervezetet kapcsoltak le Kecskeméten

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség tagjai, hét férfi és hét nő ellen emeltek vádat Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn.

A közlemény szerint egy 44 éves és egy 47 éves kecskeméti nő anyagi nehézségei miatt döntött úgy, hogy Kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot árul, ehhez a fiatalabb nő kapcsolatrendszerét és az idősebb megtakarított pénzét használták fel.

A szert 0,1 grammonként ezer forintért értékesítették vevőiknek. A befolyt pénzt egyenlő arányban osztották szét egymás között egészen addig, amíg össze nem vesztek és az idősebb nő el nem költözött. Mintegy másfél év alatt 1,5-2 kilogramm új pszichoaktív anyagot értékesítettek, ebből legalább 15 millió forintra tettek szert.

Az értékesítést azután külön-külön is folytatták. A fiatalabb nő az ügyletbe bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát is, és egészen 2017 januárjáig ellátták vevőkörüket.

Az idősebb nő, miután lebukásuk után kiengedték a letartóztatásból, még csaknem fél évig folytatta az árusítást, majd egy közúti igazoltatás során 13 csomag új pszichoaktív anyagot találtak nála, és ismét letartóztatták.

A két nő kecskeméti rokonai, egy 48 éves és egy 55 éves férfi szintén „Kristály” értékesítésével foglalkozott családtagjaik, illetve egyikük fiatalkorú unokaöccse segítségével.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett visszaélés, kábítószer-kereskedelem, kábítószer-birtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt hét nő és hét férfi ellen emelt vádat.

A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában