Ország-világ

2020.06.22. 20:33

Újabb magyar rendőri kontingens segíti a szerb határ védelmét

Szerbiába utazott hétfőn a 43. magyar rendőri kontingens 20 fővel, hogy segítse a határ védelmét – közölték a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarország, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országok részére.

A magyar rendőrök főként járőrszolgálatot látnak el, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

A rendőrök, nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is.

Az egység tagjai terepjáró gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét

tették hozzá.

Megjegyezték, hogy a kontingens tagjai a saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában