Illegális bevándorlás

2018.09.19. 17:25

Újabb magyar rendőri kontingens indult Macedóniába

A szerdán elutazó egyenruhások a határőrizeti munkát segítik majd – közölte honlapján a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a harminc Macedóniába utazó magyar rendőr járőrszolgálatot lát majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködik az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem az ország belsejében futó utakon is.

A kontingens tagjai terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét. A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A macedón-görög határ megerősítésére utazó magyar rendőri kontingens tagjait Pozsgai Zsolt, az országos rendőrfőkapitány személyügyi helyettese búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában