természeti csapás

2019.10.31. 06:26

Újabb erős földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét

Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

Erős, 6,8-as földrengés rázta meg csütörtökön a Fülöp-szigetek déli részét – közölte az amerikai szeizmológiai intézet (USGS).

A földmozgás fészke 37 kilométerre nyugatra volt Davao városától 22 kilométeres mélységben.

Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

A térségben a korábbi földrengésekben már meggyengült szerkezetű épületek dőltek össze, köztük egy szálloda is. Joseph Evangelista, Kidapawan városának polgármestere a DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az üzlethelyiségeket is magában foglaló szálloda komplexum üresen állt.

Rémült emberek sok más épületből viszont pánikszerűen menekültek az utcákra. „Nagyon erős volt és hosszú ideig tartott (a földrengés). Az emberek pánikba estek” – mondta Maureen Ann Villamor tulunani alpolgármester.

Ez már a harmadik jelentős földrengés Mindanao térségében az elmúlt két hétben. Kedd reggel 6,7-es földrengés rázta meg Mindanao szigetét. Legalább nyolcan vesztették életüket és több mint háromszázan megsebesültek. Október 16-án pedig egy 6,3-as erősségű földrengésben heten meghaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában