Járvány

2021.05.31. 19:35

Új funkciókkal bővül a védettséget igazoló applikáció

Az applikációt folyamatosan fejlesztik, így egyre több információt jelenít meg majd.

A digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése folyamatban van – értesült a Magyar Nemzet.

Információik szerint június közepére készül el az az új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Hamarosan az is leolvasható lesz az alkalmazásról, hogy a koronavírus elleni milyen típusú vakcinát kapott a felhasználó.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy az EU-s védettségi igazolvány bevezetésének az időpontja még mindig nem került nyilvánosságra,

így a koronavírus elleni védekezés tekintetében, a beadott oltások aránya mellett hazánk már az adminisztratív intézkedések terén is lehagyta Európát.

A Google Play áruházban EESZT-alkalmazás néven, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven érhető el az applikáció.

Az applikáció nagyban megkönnyíti mindazok életét, akik már megkapták a védőoltást, még nem rendelkeznek azonban az oltási igazolvánnyal, valamint a szolgáltatóknak is lehetővé teszi a vendégkör növelését.

Az alkalmazás közvetlenül kapcsolódik az oltóorvosok által használt informatikai rendszerhez, az EESZT-hez, így már az első védőoltás rögzítése után azonnal jelzi a beoltottságot. A program egyértelműen jelzi az oltás hiányát is.

A mobilalkalmazás az oltás tényét igazolja, tehát a vírusfertőzésen való átesettség bizonyításához továbbra is a védettségi igazolvány szükséges.

Az alkalmazás használatáról, a regisztráció menetéről bővebb információkat talál a Koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában