Járvány

2020.03.14. 08:19

Törölték a christchurchi terrortámadás évfordulójára tervezett megemlékezést

A megemlékezést a christchurchi Horncastle Arénában tartották volna meg, és hatalmas tömegre lehetett számítani, mert az ország minden részéből vártak embereket.

Új-Zélandon törölték szombaton a christchurchi terrortámadás első évfordulójára tervezett megemlékezést az új koronavírus terjedésének veszélye miatt.

Christchurch két mecseténél tavaly március 15-én egy rasszista, bevándorlásellenes ausztrál férfi, a 28 éves Brenton Tarrant automata fegyverből sorozatokat lőtt az imára összegyűlt emberekre, és 51-et meggyilkolt, további 48-at pedig megsebesített. Az első mecsetnél elkövetett ámokfutását ráadásul élőben közvetítette az interneten.

„Ez egy gyakorlatias döntés. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy törölni kell a megemlékezést, de nem kockáztathatjuk meg, hogy újabb bajt okozunk. Mindenkinek egyénileg kell emlékeznie az egy évvel ezelőtti eseményekre” – jelentette ki Jacinda Ardern miniszterelnök szombati közleményében.

Új-Zélandon szombaton egy hatodik emberről, egy 60-70 év körüli férfiról is bebizonyosodott, hogy megfertőzte az új koronavírus. A férfi nemrég az Egyesült Államokban járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában