tragédia

2020.05.11. 07:11

Többen meghaltak egy Moszkva környéki illegális idősotthonban történt tűzesetben

A közvetlenül éjfél előtt riasztott tűzoltók 12 percen belül kiérkeztek a helyszínre, és fél órán belül eloltották a lángokat.

Tíz ápolt halt meg hétfőre virradó éjjel egy Moszkva környéki illegális idősotthonban történt tűzesetben – közölték az esethez kivonuló sürgősségi szolgálatok a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

Az áldozatok halálát füstmérgezés okozta, miután egy hibás vízforraló miatt kisebb tüz keletkezett a krasznogorszki ház első emeletén.

A közvetlenül éjfél előtt riasztott tűzoltók 12 percen belül kiérkeztek a helyszínre, és fél órán belül eloltották a lángokat.

A házból a tűzoltók 17 idős embert hoztak ki, tízet közülük azonban nem sikerült megmenteni. Tíz embert kórházba vittek füstmérgezéssel, közülük hatan válságos állapotban vannak. Az épületben összesen 37-en tartózkodtak, köztük egy nyolcfős személyzet.

A kétszintes magánházban működtetett, Második otthon nevű hospice-intézmény az orosz igazságügyi hatóságok közlése szerint semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. Az ott lévő idős, köztük fekvőbeteg emberek fizetős ellátása mindenféle dokumentáció nélkül zajlott az épületben. Az ügyészség eljárást indított az ügyben.

Néhány hete, április 8-án egy Harmadik életkor nevű, szintén magán üzemeltetésű, de az előírásoknak nem megfelelően működtetett moszkvai idősotthonban ütött ki tűz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában