Járvány

2020.03.26. 23:08

Több veszélyhelyzeti intézkedést rendelt el az országos tisztifőorvos

A határozat többek között a külföldről érkező nem magyar állampolgárok belépését személyforgalomban Magyarországra.

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel normatív határozatot adott ki az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 74. § (2) bekezdés a) pontjában és a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 2. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva.

A koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön este közölt határozat megtiltja a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű belépését Magyarország területére.

Szintén megtiltja a külföldről érkező nem magyar állampolgárok belépését személyforgalomban Magyarországra.

A felsőoktatási intézményeket nem látogathatják a hallgatók.

A határozat kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy az országba belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.

A határozat lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek, valamint könnyítést tartalmaz a nemzetközi teherforgalomban résztvevő gépkocsivezetők számára.

A határozat felkéri a rendőrséget a fenti feladatok végrehajtásában való közreműködésre.

A határozat azonnal végrehajtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában