a 30. leggazdagabb

2020.07.30. 19:30

Tízmilliárdokkal növelte vagyonát a médiavállalkozó

Annak ellenére, hogy azt hallani, hogy Magyarországon megszűnt az ellenzéki sajtó, az egyik legnagyobb ellenzéki médiamágnás vagyona az elmúlt tíz évben tízmilliárdokkal nőtt. A 2010-es gazdagságához képest hétszeresére nőtt mára.

Interjút adott a Politico című brüsszeli lapnak Varga Zoltán, magyar médiavállalkozó, aki a Centrál Médiacsoport nevű sajtóholdingnak a tulajdonosa – írja a V4NA Hírügynökség. Ennek a csoportnak a része a balliberális 24.hu is. Varga a Politiconak arról panaszkodott, hogy a szerinte kormánybarát magyar médiumok összehangolt támadást indítottak ellene és a cége ellen.

A Politico cikke szerint a Varga-féle Central Média havonta 7,5 millió olvasót ér el, ebből 5 milliót online az összesen 19 webodalán keresztül.

A Media1.hu magyar médiapiaccal foglalkozó portál értesülései szerint a koronavírus-járvány miatt Varga március 23-án e-mailben jelentette be a működési költségek csökkentését, pár nap múlva pedig minden munkatársra kiterjedő átmeneti munkaidő-csökkentést rendeltek el, amihez kapcsolódóan a béreket is csökkenti a kiadó.

Ahhoz képest, hogy Varga Zoltán a Politiconak felmondta a leckét, és elsiratta a magyar sajtószabadságot, az elmúlt 10 évben mesébe illő módon gyarapodott vagyona.

2010-ben, amikor a Gyurcsány-érát leváltotta a Fidesz, Varga vagyona 6,5 milliárd forint volt (mai árfolyamon: 21,3 millió euró). Ezzel ő volt Magyarország 79. leggazdagabb embere. Azóta viszont több, mint hatszorosára nőtt a Forbes pénzügyi lap 2019-es összeállítása szerint Varga vagyona, ami tavaly 43,2 milliárd forint (124,8 millió euró) volt, és ezzel a 30. leggazdagabbnak számított az összeállítás szerint.

Vagyis az ellenzéki médiát tulajdonló vállalkozó közel meghétszerezte a vagyonát az elmúlt 10 évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában