harc a dzsihadisták ellen

2018.02.13. 10:25

Tíz szélsőséges megöltek, több százat őrizetbe vettek Egyiptomban

Az egyiptomi biztonsági erők által a Sínai-félszigeten tartott terrorellenes műveletet keretében őrizetbe vett emberek között külföldiek is vannak – közölték kedden a helyi hatóságok.

A rendőrök és katonák bevonásával múlt pénteken kezdődött akció keretében eddig 38 dzsihadista fegyveressel végeztek országszerte.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök, aki márciusban szeretné újraválasztatni magát, novemberben utasította a fegyveres erőket, hogy számolják fel a szélsőségesek tevékenységét három hónapon belül. A terrorellenes művelet azt követően indult, hogy november 24-én Bír-el-Abedben Egyiptom történetének legtöbb halálos áldozattal járó merényletét követték el egy mecsetnél. A halálos áldozatok száma 311, a sebesülteké 122 volt.

Az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam dzsihadistái ellen a Sínai-félsziget északi részén. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában