bűnös mellékes

2019.01.16. 09:49

Testükön csempészték a drogot maláj légiutas-kísérők

Azzal vádolják őket, hogy egy bűnbanda tagjai.

A Malindo Air nevű malajziai légitársaság légiutas-kísérő személyzetének több tagját azzal vádolják, hogy egy olyan bűnbanda tagjai, amely kábítószert csempészett Malajziából Ausztráliába – közölte szerdán az ausztrál rendőrség.

Az elmúlt két hétben nyolc embert vettek őrizetbe Melbourne-ben. A rendőrség szerint a bűnbanda mintegy 20 millió ausztrál dollár (mintegy 4 milliárd forint) értékű heroint és metamfetamint csempészett be Ausztráliába.

A nyomozók szerint a drogokat a légi személyzet tagjai saját testükre erősítve vitték Malajziából Melbourne-be vagy Sydney-be.

Négy férfit és négy nőt vettek őrizetbe, közülük hatan vizsgálati fogságban maradnak májusig, a bírósági eljárásig, ketten pedig óvadék ellenében távozhattak. A bűnszervezet öt éve működött, és az ausztrál ABC közszolgálati adó információi szerint a nyolc gyanúsított közül legalább kettő a Malindo Air alkalmazottja volt.

Ausztrália Victoria államának rendőrfőnöke, Tess Walsh elmondta, hogy a bűnszervezetet vietnamiak irányítják Melbourne-ből.

A rendőrség januárban luxusautókat, több ezer dollárnyi készpénzt és drogot foglalt le több melbourne-i razzia során. Victoria állam határrendészetének parancsnoka, Craig Palmer hangsúlyozta, hogy a légitársaságok alkalmazottai sem állnak a törvények felett, és súlyos büntetésre számíthatnak azok, akik arra használják pozíciójukat, hogy megpróbálják kijátszani a határellenőrzést.

Tavaly júniusban a Malaysian Airlines egy légi utaskísérőjét őrizetbe vették a melbourne-i reptéren, miután poggyászában megkísérelt becsempészni az országba 3,5 kilogramm heroint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában