Járvány

2021.08.23. 13:06

Tajvanon elkezdtek oltani a saját fejlesztésű vakcinával

Tajvanon elkezdték hétfőn oltani a lakosságot az ország koronavírus elleni saját fejlesztésű vakcinájával.

Az oltóanyagot a Medigen Vaccine Biologics vállalat fejlesztette ki, és július közepén kapott engedélyt tömeges gyártására. A klinikai kísérletek második fázisában az önkéntesek 95,5 százalékánál képződtek antitestek elegendő mennyiségben. Harmadik fázisban már nem vizsgálták az oltást.

A tajvani gyógyszerfelügyelet a húsz év felettiek esetében engedélyezte a Medigen alkalmazását. A második adagot 28 nap elteltével kell beadni.

Az oltást az elsők között kapta meg Caj Jing-ven köztársasági elnök.

Egy héttel ezelőtt a tajvani gyógyszerfelügyelet elutasította egy másik hazai fejlesztésű oltás sürgősségi alkalmazását, mert a kísérletek második klinikai fázisában kiderült, hogy a beoltottak szervezetében nem képződött elegendő antitest.

Eddig Tajvanon az AstraZeneca és a Moderna oltását használták, és várják a BionTech első szállítmányát. A 23 milliós Tajvan járványügyi statisztikái számos más fejlett országéhoz képest kifejezetten jók: a járvány kezdete óta 15 926 ember kapta el a koronavírust, és 42-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában