természeti katasztrófa

2018.10.25. 19:55

Szükségállapotot vezettek be Dél-Oroszországban

Szükségállapotot vezettek be csütörtökön a dél-oroszországi Krasznodari területen, ahol a súlyos esőzések miatt mintegy harminc település utcái víz alá kerültek, és az áradás hidakat, autóutakat és vasúti pályákat rongált meg.

A Rosszija 1 televízió híradója szerint a természeti csapásnak eddig két halálos áldozata van, és az árvíz miatt mintegy négyszáz embert ki kellett menekíteni otthonából. A vihar a jelentés szerint Szocsit megközelíthetetlenné tette. A régióban tízezrek maradtak áram nélkül.

A legsúlyosabb helyzet a tuapszei és az askeroni járásban, valamint Szocsiban alakult ki, ahol az ár több mint 1600 lakóházat és csaknem 1500 telket öntött el. A kihirdetett szükségállapot értelmében a 60 ezres Tuapszéban operatív válságstábot hoztak létre, és az összes mentőszolgálatnál folyamatos munkarendet vezettek be.

A meteorológiai előrejelzés szerint a súlyos esőzések legalább két napig folytatódnak még. A dél-oroszországi katasztrófahelyzet elhárítása téma volt az orosz biztonsági tanács csütörtöki moszkvai ülésén, a szíriai válság és a közepes és rövid hatótávolságú rakéták felszámolásáról kötött INF-szerződés várható amerikai felmondása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában