2,7-es erősségű

2017.10.13. 08:46

Szöul: földrengés volt Észak-Korea nukleáris kísérleti telepe térségében

A kisebb és spontán földrengést a dél-koreai meteorológiai intézet szerint nem emberi tevékenység idézte elő. már több ilyen történt azóta, hogy Phenjan végrehajtotta eddigi legnagyobb kísérleti atomrobbantását.

A pénteki rengés 2,7-es erősségű volt, és három kilométer mélységben történt Észak-Hamgjong tartományban, a Punggje-ri kísérleti telep közelében. Az amerikai földtani intézet 2,9-esnek mérte a rengést, amely szerinte öt kilométeres mélységben történt.

A szeptember eleji kísérleti robbantás 6,3-es erősségű földrengést idézett elő, és az azóta történt kisebb rengésekből szakemberek arra következtetnek, hogy a mesterségesen előidézett nagy földmozgás esetleg destabilizálta a környező hegyvidék szerkezetét. Az Észak-Korea tevékenységét figyelő, washingtoni központú, 38 North nevű csoport műholdképek alapján megállapította, hogy a kísérleti robbantás számos földcsuszamlást is előidézett a térségben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában