tragédia

2019.09.05. 11:16

Szívrohamban meghalt Muhammed Murszi volt egyiptomi elnök fia

A 30 éves Abdalláh két hónappal apja halála után hunyt el.

Az al-Jaum asz-Szábi című napilap szerint a 30 éves Abdalláh szerda este gépkocsit vezetett, amikor rosszul lett. A vele utazó barátja megpróbálta elsősegélyben részesíteni és kórházba szállította, ahol az orvosok megállapították a halál beálltát. Az egyiptomi biztonsági szerveket értesítették a történtekről.

Öt éve, 2014-ben Abdalláh Murszit kábítószer birtoklásáért börtönbüntetésre ítélték, és 2018-ban ismét őrizetbe vették a nemzetbiztonságot veszélyeztető és a társadalmi rendet felforgató álhírek közlésének gyanúja miatt, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Muhammed Murszi idén júniusban 67 éves korában, kémkedés ügyében folyó perének tárgyalásán hunyt el szívleállásban.

A betiltott Muzulmán Testvérek színeiben politizáló Murszi 2012-ben nyerte meg az egyiptomi elnökválasztást. Egy évvel később a népi elégedetlenséget kihasználva a katonaság elmozdította a hatalomból. A volt elnök és több más iszlamista vezető ellen egy sor büntetőeljárását indítottak, egyebek mellett kémkedés, hazaárulás és a tüntetők elleni támadás vádjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában