Járvány

2020.01.24. 12:45

Szijjártó Péter: nincs magyar érintettje a koronavírusnak

Arra kérik a Kína betegség által érintett régiójába készülő magyarokat, hogy halasszák el az utazásukat.

Hongkong, 2020. január 24. Védõmaszkot viselõ utasok egy hongkongi pályaudvaron 2020. január 24-én. Kilenc közép-kínai városban vezettek be közlekedési zárlatot az új koronavírus terjedésének megfékezésére, a járvány kiindulópontjának számító Hupej tartomány pedig a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdetett. Kínában eddig 830 fertõzöttet diagnosztizáltak, míg a halálos áldozatok száma 25-re emelkedett. MTI/AP/Achmad Ibrahim

Forrás: MTI / AP

Fotó: Achmad Ibrahim

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy másik témában tartott pénteki sajtótájékoztatón kérdésre kifejtette: az ügyben nemzeti szinten az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatalától szerzik be az információkat, nemzetközi szinten pedig az Egészségügyi Világszervezettől (WHO).

A WHO tájékoztatása szerint Európában nincs megerősített eset, és egyelőre nincs ok rendkívüli intézkedésre

- mondta.

Szijjártó Péter közölte: ennek ellenére hoztak intézkedéseket: a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte szorosan nyomon követik a fejleményeket, rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal, és ha valahol ez a vírus megjelenik és veszélyt jelenthet magyar állampolgárokra, azonnal figyelmeztetést adnak ki.

Szijjártó Péter elmondta:

Vuhan városát, ahol a vírust észlelték, a kínai hatóságok lezárták.

Azt kérik azoktól a magyaroktól, akik Hubei tartományba terveznek utazást, azt halasszák el. Ha pedig Kína más városaiba utaznak, kövessék a konzuli szolgálat honlapját, és regisztráljanak konzuli védelemért.

Borítókép: Védőmaszkot viselő utasok egy hongkongi pályaudvaron 2020. január 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában