Ország-világ

2020.08.22. 20:43

Szijjártó: Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van!

Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van – szögezte le szombat esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Samyang Biopharm Magyarország Kft. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2020. július 28-án. A Samyang Biopharm 8,6 milliárd forintos beruházással orvosi eszközöket gyártó üzemet hoz létre Gödöllõn, ehhez a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást ad.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Szijjártó Péter hozzátette: a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak.

A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár mint írta feltette a régi lemezt és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban amikor külügyi államtitkárként dolgozott , sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral. Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja fogalmazott, hozzátéve: ez a mai napig így van.

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, ami után nem lehet nem megszólalni.

Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában