Járvány

2021.07.19. 11:29

Szentkirályi: Magyarország a legbiztonságosabb Európában

Magyarország egyelőre a béke szigete a többi európai országhoz hasonlítva, a legbiztonságosabb európai ország, hiszen Málta után itt a legmagasabb a koronavírus ellen kétszer beoltottak, a teljes védettséggel rendelkezők aránya – mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Budapest, 2021. június 24. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra kijelentette:

„bárkit és bármikor be tudunk oltani, onnantól kezdve, hogy kéri az oltást”.

Ugyanakkor – mint mondta – „nem dőlhetünk hátra”, mert itt van a minden eddiginél agresszívebb delta variáns és fel kell készülni arra, ha Magyarországra is megérkezik a negyedik hullám.

A nyáron csak azoknak érdemes külföldre utazniuk, akik már mind a két oltást megkapták – hívta fel a figyelmet.

Közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy növelje a beoltottak számát. Ennek érdekében három döntés született a múlt héten:

  • lehetővé teszik a harmadik oltást augusztus elsejétől,
  • az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás,
  • valamint további lépéseket tesz a kormány azért, hogy a 60 év felettieknél, valamint a 12-16 év közöttieknél tovább növeljék az oltottak számát
  • - mondta el a kormányszóvivő.

    Szentkirályi Alexandra kijelentette:

    minden Magyarországon kapható vakcina hatékony és biztonságos.

    Az Európai Bizottság Fit for 55 elnevezésű, a többi között az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentését célzó javaslatcsomagjával kapcsolatban arról beszélt: a kormány elkötelezett abban, hogy „egy zöldebb környezetet hagyjunk az utánunk következő generációra, viszont biztosan nem tehetjük úgy, hogy mindenféle adókat vetünk ki és az embereket sarcoljuk meg”.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában