Járvány

2020.01.28. 05:53

Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában, 4500 fölé a fertőzötteké

Újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, így a ragály halottainak száma egy nap alatt 81-ről 106-ra emelkedett.

A woman wearing a protective mask prays at the Lungshan temple during the fourth day of the Lunar New year of the Rat in Taipei in January 28, 2020. - Taiwan has uncovered five cases of the deadly coronavirus so far, the latest a Taiwanese woman in her 50s who was working in Wuhan and flew to the island on January 20. The virus, which can cause a pneumonia-like acute respiratory infection, has in a matter of weeks killed more 106 people and infected more than 4,000 in China, while cases have been identified in more than a dozen other countries. (Photo by Sam Yeh / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sam Yeh

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma 4515-re nőtt a vasárnap esti 2835-ről.

Közülük 976-nak válságos az állapota, egy nappal korábban 461 ennyire súlyos esetet jegyeztek fel.

A fertőzésgyanúsak száma csaknem hét ezerre emelkedett hat ezerről – ami lassuló növekedés.

A járvány gócpontjában, a 11 millió lakosú Vuhanban naponta már több mint 15 ezren kerülnek kórházba magas lázzal, ami ötszöröse az ilyenkor szokásosnak.

A városban 62 kórháznak van lázklinikája.

A város párttitkára hétfőn este a sajtónak azt mondta, hogy zsúfoltság alakult ki a kórházi felvételeknél, de a helyzet javul.

Borítókép: félelem tükröződik a maszkot viselő nő szemében, miközben imádkozik az áldozatokért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában