meglepetés

2018.06.09. 12:40

Szaunát ajándékozott Vlagyimir Putyin a kínai elnöknek

A különleges építmény gerendái kétszáz éves altaji cédrusból készülnek.

Orosz szaunát ajándékozott Vlagyimir Putyin orosz elnök kínai látogatása alkalmával Hszi Csin-ping kínai elnöknek – jelentették szombaton orosz hírügynökségek.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírók érdeklődésére erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, hogy péntek este Csingtaóban az orosz elnök bemutatta tárgyalópartnerének a kisebb ház nagyságú ajándék látványtervét, és mutatott neki egy kis fadarabot is, hogy lássa, milyenből fából készülnek majd a szauna gerendái.

„A kínai fél kiválasztja a helyet, és a szakembereink ott fogják összeácsolni” – mondta Peszkov.

Az „orosz fürdőként” is ismert szauna gerendái kétszáz éves altaji cédrusból készülnek.

Az orosz elnök kínai látogatása előtt interjút adott a pekingi médiának, s akkor újságírók megkérdezték tőle, hogy milyen ajándékot visz Hszinek, de nem volt hajlandó elárulni.

Tavalyelőtti pekingi látogatásán Putyin egy doboz fagylaltot ajándékozott Hszi Csin-pingnek, mert ő korábban megemlítette, hogy szereti az orosz fagylaltot.

Az orosz elnök háromnapos látogatásra érkezett pénteken Kínába, ahol Hszi Csin-pinggel együtt szombaton és vasárnap részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) 18. csúcstalálkozóján Csingtaóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában