kihívás

2018.03.23. 12:08

Szakértő: egy civil szervezet is lehet veszélyforrás

Egy ország számára nemcsak egy másik ország lehet kihívás, hanem egy-egy szervezet is lehet az, amelyik az üzleti vagy politikai érdekeit ilyen módon is érvényesíteni akarja -mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

A Migration Aid vezetője, Siewert András egy oknyomozó újságírónak kijelentette, hogy Soros György minden akciója egy célt szolgál: maximalizálni politikai befolyását, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek. Siewert azt is bevallotta, hogy a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta, hogy illegális adatbázist készítsen a menekültekről.

A Soros György akaratának érvényre juttatásáért Magyarországon dolgozó 2000 emberről Horváth József biztonságpolitikai szakértő az Echo Tv Napi aktuális című műsorában azt mondta: ebben a kétezer emberben vannak naiv fiatalemberek is, de kb. tíz százalék az, aki professzionális módon teszi a dolgát, és tudja, hogy milyen célok érdekében mozgatja a többieket. Kiemelte:

megdöbbentő, hogy nyíltan kijelentik, hogy a belügyminisztériumban vannak forrásaik.

Hozzátette: „Ha ezt úgy értelmezzük, hogy egy idegen ország ellenérdekelt titkosszolgálata egy másik ország belügyminisztériumában információs forrást üzemeltet, az egy kémügy. Innentől kezdve pedig a mindenkori elhárításnak teljes erővel be kell avatkoznia, mert az ország szuverenitásának a védelme ezt diktálja”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában