halálos áldozat nincs

2020.09.12. 13:07

Sokan megsérültek egy németországi buszbalesetben

Az üzemeltető cég szerint a sofőrök betartották a vezetési és pihenőidőt, de a gyanú szerint a sofőr egy pillanatra elaludhatott a volánnál.

12 September 2020, Mecklenburg-Western Pomerania, Wöbbelin: Firefighters are standing next to a long-distance bus on the A24 motorway. According to police, 31 people were injured in the long-distance bus accident early this morning. The company Flixbus initially confirmed 3 injured to the German Press Agency. Photo: Ralf Drefin/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Ralf Drefin

Harmincegy ember megsérült egy távolsági autóbusz balesetében szombat hajnalban a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban a rendőrség közlése szerint.

A buszt üzemeltető Flixbus cég szerint a buszon utazó valamennyi embert – 30 utast és két sofőrt – óvintézkedésből kórházba szállították. A társaság azt állítja, hogy a sofőrök betartották a vezetési és pihenőidőt. Az autóbusz Prága és Hamburg között közlekedett.

A Ludwigslusttól északra történt baleset oka egyelőre ismeretlen, a gyanú szerint a sofőr egy pillanatra elaludhatott a volánnál – közölte egy rendőrségi szóvivő Rostockban. Három ember súlyos sérülést szenvedett, de nincsenek életveszélyben. Egy mentőhelikopter leszállt a helyszínen, de végül nem kellett igénybe venni. A busz letért az országútról és árokba hajtott.

Az utasok különböző nemzetiségűek, gyerekek nincsenek köztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában