Ostrom alatt áll Európa

2020.09.09. 12:14

Sok migránst vettek fel egy jachtról Görögország közelében

A mentőakciót kedd este hajtották végre.

Földközi-tenger, 2018. május 6. Líbiából Európába igyekvõ migránsok a Proactiva Open Arms katalán nem kormányzati segélyszervezet aktivistáira várnak, hogy kimentsék õket túlzsúfolt csónakjukról a Földközi-tengeren, Líbia partjai elõtt 2018. május 6-án. Az aktivisták 105, Bangladesbõl, Egyiptomból, Nigériából, Marokkóból, Ghánából, Pakisztánból, Szudánból, Líbiából, Eritreából és Szenegálból útnak indult illegális bevándorlót vettek hajójuk fedélzetére. (MTI/AP/Felipe Dana)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Felipe Dana

A görög parti őrség szerdán közölte, hogy 151 migránst vett fel fedélzetére egy teherhajó egy jachtról, amely az égei-tengeri Amorgósz szigetétől északkeletre hánykolódott a viharos tengeren.

A mentőakciót kedd este hajtották végre a parti őrség és a görög haditengerészet részvételével.

Egy szemtanú, aki a teherhajón utazott, elmondta, hogy láttak egy embert úszva távolodni a jachttól, de a viharos szelek miatt szerda reggel sem tudták folytatni a kutatást – tette hozzá a parti őrség.

A görög hatóságok elmondták, hogy a teherhajó Törökországban teszi partra a migránsokat.

A görög szigetekre évente több ezren érkeznek egy jobb élet reményében a Közel-Keletről, Afrikából vagy Ázsiából. Leggyakrabban gumicsónakon vágnak neki a tengernek a török partokról kiindulva.

Azonban a görög hatóságok szerint a csempészek egyre gyakrabban használnak nagyobb járműveket, például jachtot vagy vitorlást, amellyel hosszabb utat képesek megtenni, és akár Olaszországig is eljuthatnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában