kockázat

2019.10.11. 08:54

Számos Boeing repülőgépen találtak repedéseket

Újabb biztonsági problémával kell szembenéznie a Boeing amerikai repülőgépgyártónak, miután a 737-es sugárhajtású repülőgép korábbi változatainak átvizsgálásakor 38 repülőnél találtak potenciális kockázatot jelentő repedéseket – derül ki a cég csütörtöki tájékoztatásából.

Employees work on Boeing 737 MAX airplanes at the Boeing Renton Factory in Renton, Washington on March 27, 2019. - Embattled aviation giant Boeing will do all it can to prevent future crashes like the two that killed nearly 350 people in recent months, a company official said. Boeing gathered hundreds of pilots and reporters at its factory to unveil a fix to the flight software of its grounded 737 MAX aircraft, which has been implicated in the latest air disasters. (Photo by Jason Redmond / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jason Redmond

A légitársaságoknak kötelezően át kell vizsgálniuk a Boeing 737NG típusú gépeket, amelyek az 1990-es évek óta vannak forgalomban, és világszerte 810 repülőt vizsgáltak át tüzetesen.

A gépek 5 százalékánál, 38 repülőnél találtak olyan repedéseket a szárnyakat a géptesthez rögzítő villákon, amelyek javítást igényelnek

- közölte a Boeing. A vállalat arról nem számolt be, hogy mely légitársaságok üzemeltetik a problémás gépeket, de a brazil Gol légitársaság 11 gépéről tudni lehet, hogy emiatt nem repülhetnek, míg az amerikai Southwest Airlines két repülőt nem enged felszállni ilyen okokból.

A 737NG a típus korábbi változata, amelyeket a Boeing a 737 Maxszal akart kiváltani, ám a 737 Maxokat világszerte a földre parancsolták, miután két, típushibából adódó tragédiában csaknem 350 ember vesztette életét. A 737NG-k repedéseit először olyan gépeknél fedezték fel, amelyeket utasszállítóból teherszállítóvá alakítottak át.

Borítókép: Munkások dolgoznak a Boeing rentoni gyárában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában