Készenlétben maradnak a tűzoltók

2021.08.13. 12:53

Sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban

Sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban köszönhetően az esőnek és a hőmérséklet csökkenésének, a görög tűzoltóság szóvivőjének pénteki közlése szerint.

„Tegnap óta nincs nagyobb aktív tűzfront, csak szórványos tüzek vannak” – jelentette ki a szóvivő az AFP hírügynökségnek.

A tűzoltók – külföldi kollégáikkal együtt – azonban készenlétben maradnak arra az esetre, ha például Évia szigetén – ahol a legsúlyosabb tűzvész tombolt -, vagy a peloponnészoszi Árkádia régióban újra fellángolna valamelyik kisebb tűz. Ugyanis a hétvégére erős szél várható, amely gyorsan újra felszíthatja a lángokat.

Az európai erdőtűz-információs rendszer (EFFIS) csütörtökön közzétett adatai szerint több mint 100 ezer hektár terület égett le Görögországban két hét alatt. Évián megsemmisült több száz ház, de komoly károk vannak Árkádiában és Athén környékén is. Három ember vesztette életét az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában