Egy platformon

2019.03.21. 07:17

Salvini abszurdnak nevezte a Fidesz elleni néppárti fellépést

Abszurdnak nevezte „Orbán Viktor felfüggesztését” az Európai Néppártból (EPP) szerda este Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője.

Italy’s Interior Minister and deputy PM, and Federal Secretary of the far-right Northern League party, Matteo Salvini looks on during a joint press conference with the leader of the conservative Brothers of Italy party, the leader of the Identity and Action party and Italy's former prime minister and leader of the centre-right Forza Italia party, for the Abruzzo regional electoral campaign on February 7, 2019 in Pescara. (Photo by Luca Prizia / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Luca Prizia

Salvini azt mondta, abszurdnak találja az eljárást, mert a magyar miniszterelnök „népe jogait, jólétét, munkáját és biztonságát védi”. Az olasz miniszterelnök-helyettes, egyben belügyminiszter bejelentette, hogy

megerősítette Orbán Viktornak az iránta és a magyar nép iránt érzett elismerését és barátságát.

A másik olasz kormányerő, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevében nyilatkozó Laura Ferrara európai parlamenti képviselő ezzel szemben nevetségesnek nevezte a Néppárt kompromisszumos megoldását.

„Az EPP ismételten bizonyította álszentségét, amikor egy olyan párttal állapodott meg, amelynek nézetei védhetetlenek” – mondta. Az M5S politikusa hozzátette, hogy Orbán Viktort nem tartja Olaszország barátjának, mivel a Fidesznek az Európai Parlamentben és az Európai Tanácsban képviselt álláspontja ellentétes Olaszország és az olaszok érdekeivel.

Olasz sajtóbeszámolók szerint brüsszeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor mély tiszteletét fejezte ki Salvini iránt, akit a római kormány kulcsemberének nevezett. A magyar kormányfő kijelentette, Magyarország példát mutatott arról, hogy a migrációt meg lehet állítani szárazföldön. Matteo Salvini és az új olasz kormány pedig azt bizonyította, hogy a migrációt a tengeren is meg lehet állítani – idézte Orbán Viktor szavait az olasz sajtó.

Borítóképünkön Matteo Salvini olasz belügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában