viharvert

2018.07.17. 09:55

Romokban az újonnan épített orosz vb-stadion

A heves esőzések okozta földcsuszamlás súlyos károkat okozott a volgográdi labdarúgó-stadionban, amely négy csoportmérkőzésnek adott otthont a vasárnap véget ért világbajnokságon.

VOLGOGRAD, RUSSIA - JUNE 25 : Teams line up prior to the 2018 FIFA World Cup Russia Group A match between Saudi Arabia and Egypt at the Volgograd Arena in Volgograd, Russia on June 25, 2018. Gokhan Balci / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Gokhan Balci

A viharos, csapadékos időjárás következtében az aréna közelében lévő egyik töltés megcsúszott, a helyén több méter mély üreg keletkezett – írta meg az Origo. A járdákat elborította a sár, ami a stadionba is beszivárgott. A helyreállítási munkálatok akár egy hetet is igénybe vehetnek.

A hivatalos adatok szerint a 45 ezer néző befogadására alkalmas Volgograd Arenát 16 milliárd rubelből építették a világbajnokság előtt.

Így tündökölt a vb alatt:

A Japán-Lengyelország meccs látképe.
Fotó: Nicolas Asfouri / AFP PHOTO

Ebben a stadionban rendezték a Tunézia-Anglia, a Nigéria-Izland, a Szaúd-Arábia-Egyiptom és a Japán-Lengyelország mérkőzést is.

És így néz ki most:

Fotó: THE KOZ TELEGRAM

Borítókép: a Szaúd-Arábia-Egyiptom mérkőzésre készülnek a felek a volgográdi stadionban

AFP / ANADOLU AGENCY / Gokhan Balci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában