végzetes javítás

2018.08.02. 19:10

Robbanás történt egy boszniai vízerőműnél, hárman meghaltak

Nagyjavítás közben felrobbant egy vízerőmű turbinája a nyugat-boszniai Bihac mellett, hárman életüket vesztették, egy ember pedig súlyosan megsérült – közölte az N1 boszniai hírcsatorna csütörtökön.

A robbanás kora délután történt. A dolgozók éppen nagyjavítást végeztek az egyik turbinán.

Adnan Beganovic, a rendőrség szóvivője elmondta: a rendőrök és a tűzoltók a helyiségből kimentettek egy dolgozót, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az üzemben, amelyet elárasztott a víz, három holtestet is találtak – közölte a szóvivő, majd hozzátette: mindhárom ember a vállalat alkalmazottja volt.

Az Una Kostel Vízerőmű 1952-ben kezdte meg működését. Ez volt a második vízerőmű, amit Boszniában építettek a második világháború után, és a területen máig az egyetlen. 1988 és 2001 között korszerűsítették.

Jelenleg is terveznek bővítési célú és helyreállítási beruházásokat az erőműben. A 16,2 millió euró értékű projektről még 2014-ben született döntés. A beruházás 2020-ban kezdődik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában