Ország-világ

2020.10.19. 19:00

Rangos amerikai hírportál idézi Szijjártó Péter Joe Bidenes videóját

A Newsmax amerikai hírportál hétfőn foglalkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter videójával, amelyben Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltet ukrajnai korrupciógyanús ügyeinek megválaszolására szólította fel.

Szijjártó Péter magyarázatot követel Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelölttől – írja a Newsmax amerikai hírportál, melynek cikkét a Magyar Nemzet szemlézte. Mint ismert, Joe Biden múlt héten Magyarországot és Lengyelországot – Belarusszal együtt – „totalitárius rezsimeknek” nevezte és hozzátette azt is, hogy Donald Trump amerikai elnök „a világ minden gonosztevőjével jóban van”.

A magyar külügyminiszter közösségi oldalán közzétett videóval reagált Biden nyilatkozatára. Szijjártó Péter szerint a demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni.

„Emlékezhetünk rá, hogy a demokraták nyolc esztendős hivatali időszaka alatt milyen Közép-Európa-politikát folytattak, emlékezhetünk a közép-európai országok kioktatására, emlékezhetünk a folyamatos vádaskodásokra, a folyamatos támadásokra. Mi magunk, magyarok, a saját bőrünkön éreztük mindezt”

– mondta Szijjártó Péter a videóban.

Szijjártó Péter felidézte, hogy Joe Biden az alelnöksége egy bizonyos időszakában nagyon sokat foglalkozott Ukrajnával. Ez volt az az időszak, amikor a fia az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be. A magyar külügyminiszter hangsúlyozta, most Joe Biden újra szájára vette Közép-Európát, és egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illette Magyarországot és Lengyelországot.

A Newsmax hírportál egy meghatározó, konzervatív médium, amely 1998-ban jött létre az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában