Ország-világ

2020.07.13. 15:22

Rambo újratöltve: helikopterekkel, kutyákkal üldöznek egy férfit a Fekete-erdőben

Több száz rendőr mozgósításával, helikopterek és nyomkövető kutyák bevetésével keresnek a Fekete-erdőben egy férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a németországi hegyvidéken. A hatóságok hétfőn arra kérték a térség lakóit, hogy lehetőleg maradjanak otthon.

13 July 2020, Baden-Wuerttemberg, Oppenau: A police helicopter lands near the community of Oppenau on a sports field, which serves as a meeting point for the police. Because of the police operation in Oppenau in the Black Forest, German air traffic control has issued a ban on through-flights. The police are searching with a large contingent for a man who had taken the service weapons from four policemen during an inspection in a hut on Sunday, 12 July 2020. Photo: Philipp von Ditfurth/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Philipp von Ditfurth

Az illető vasárnap reggel került összetűzésbe rendőrökkel, akik

egy terepszínű ruhát viselő és íjjal felfegyverzett ismeretlenről

szóló bejelentésre keresték fel egy erdei ház környékét a Baden-Württemberg tartományi Oppenau közelében.

A férfi az ellenőrzés kezdetén együttműködő volt, majd

hirtelen lőfegyvert fogott a rendőrökre, és felszólította őket, hogy helyezzék a földre szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátra.

Végül a zsákmányolt fegyverekkel eltűnt a francia határtól nem messze fekvő erdő sűrűjében.

A térséget vasárnap lezárták, és nagy erők mozgósításával elkezdték átfésülni a nehezen járható, patakokkal és meredélyekkel szabdalt területet. A keresés első 24 órája nem vezetett eredményre. Hétfőn repülési és drónreptetési tilalmat is elrendeltek Oppenau körül 5,5 kilométer sugarú körben, és újabb egységeket irányítottak a helyszínre.

A műveletben a katasztrófavédelmi hatóság és a mentőszolgálat is közreműködik.

A rendőrség szokatlan módon nyilvánosságra hozta a gyanúsított nevét és arcképét. Közleményük szerint a 31 éves Yves Etienne Rausch-t keresik. Felszólították a környék lakóit, hogy ne tevékenykedjenek a szabadban, kerüljék el az erdőt, és semmiképpen ne vegyenek fel stoppost, ha útra kell indulniuk.

Yves Etienne Rausch német állampolgár, bejelentett lakóhelye nincs, rendőrségi ügye volt már, a többi között a fegyvertartásról szóló szabályok megszegése miatt. A rendőrség szerint hetek óta vándorol a környékbeli hegyekben, jól kiismeri magát és igen veszélyes.

Borítókép: helikopterrel is üldözőbe veszik a szökött férfit Oppenaunál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában