Ország-világ

2020.10.14. 11:30

Rákay Philip: ki az a Dobrev Klára? (videó)

Gyurcsány Ferenc feleségének családja évtizedeken keresztül összeforrott a kommunista-szocialista titkosszolgálatokkal.

A Gyurcsány Ferenc nyári brutális fenyegetőzése kapcsán már sikeres aláírásgyűjtést indító médiaszemélyiség, Rákay Philip a közösségi oldalára felkerült videóban mutatja be a széles nyilvánosság számára, ki is Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára.

Rákay a felvételeken felidézi, hogy

Dobrev nagyapja nem más, mint Apró Antal vezető kommunista politikus, aki az 1956-os magyar nemzeti forradalom és szabadságharc egyik elárulója, az annak leverését követő véres megtorlások egyik központi irányító figurája volt

olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Fia, ifj. Apró Antal a pártállami titkosszolgálat III/II-es főcsoportjának volt az egyik meghatározó alakja. „Róla nincs fénykép, szinte bizonyos, hogy eltüntették” – mondja Rákay Philip.

A videóban Rákay Philip felidézi Apró Antal másik gyerekének, Apró Piroskának a szerepvállalását is, aki szintén a gyilkos Kádár-rendszer egyik fontos elvtársa volt, ő Dobrev Klára anyja,

aki elsősorban a külkapcsolatok terén szolgálta a szocialista egypártrendszert, nyilvánvalóan szintén szorosan együttműködve a titkosszolgálatokkal.

Arról sem szabad megfeledkezni – mondja a videóban Rákay Philip –, hogy Apró Piroska az 1956-os forradalom leverésében tevékeny részt vállaló pufajkás karhatalmista, Horn Gyula kabinetfőnöke is volt, akkor amikor az Magyarország miniszterelnöke volt.

Férje, Petar Dobrev – Dobrev Klára apja – sokak szerint a bolgár kommunista titkosszolgálat tisztje volt.

Dobrev Klára pályája elején a III/III-as SZT-tiszti múlttal rendelkező kormányfő, Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt.

Az Apró–Dobrev klán tagjairól tehát elmondható, hogy működésük évtizedeken keresztül összeforrott a kommunista-szocialista titkosszolgálatokkal, természetesen idegen érdekeket szolgálva.

Rákay Philip a videó végén felteszi a kérdést: vajon ma kinek az érdekében dolgozhat, milyen motivációtól vezérelve jelenti fel menetrendszerűen Magyarországot Dobrev Klára?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában