Diaszpóra

2017.10.07. 13:59

Potápi: egyetlen magyar gyerekről sem mondunk le, éljen bárhol a világban

Kétszáztizenkét magyar iskola működik a diaszpórában – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton az MTI-nek, miután részt vett a Bécsi Magyar Iskola megalakulásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Az államtitkár telefonon elmondta, az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége 1987-ben hozta létre az iskolát, és mára több mint 200 gyerek tanul ott. Hozzátette, a tanításon túl közösségépítő munkát is végeznek az iskolában.

Hangsúlyozta, a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a külföldön lévő magyar iskolák zavartalanul működhessenek. „Nem mondunk le egyetlen magyar gyermekről sem, éljenek és tanuljanak bárhol a világban” – tette hozzá Potápi Árpád János.

Elmondta azt is, Bécsben három magyar iskola működik, amelyeket több millió forinttal támogat minden évben a magyar kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában