elég volt!

2020.04.30. 05:52

Petíció indult a kereszténygyalázó tartalmak ellen

A Vasárnap.hu, keresztény-konzervatív hírportál petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázó tartalmai ellen, mivel április 28-án a Népszava egy Jézus Krisztust kigúnyoló, vállalhatatlan karikatúrát közölt. A közelmúltban ismét megszaporodtak a kereszténygyalázó írások és képi tartalmak, így a lap arra szólítja fel a balliberális sajtó képviselőit, hagyjanak fel az ilyen jellegű tartalmak létrehozásával.

A Népszava április 28-án Jézus Krisztust gúnyoló, a keresztény embereket egyértelműen sértő, viccesnek szánt karikatúrát közölt. A képen Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony karikatúrája is szerepel, aki köztudottan hívő. A magyarországi baloldali sajtó fősodra előszeretettel fogadja be a kereszténygyalázó tartalmakat, és nyújt nekik megjelenési lehetőséget, semmibe véve ezzel a magyar társadalom többségének hitét és meggyőződését − írja a Magyar Nemzet.

A Vasárnap.hu – a jelenség ellen felszólalva – petíciót indított, Vágvölgyi Gergely, a lap főszerkesztője elmondta, „noha az elmúlt időszakban ismét megsokasodtak a kereszténygyalázó tartalmak a baloldali sajtóban, mi a Népszava keddi karikatúrája után éreztük úgy, hogy megálljt kell parancsolnunk a jelenségnek”.

A szólás- és véleményszabadság nem terjedhet ki a lelkiismereti szabadság, a másik hitének meggyalázására – ezt egyetlen vallással kapcsolatban sem szabad megtenni

– hangsúlyozta a főszerkesztő, hozzátéve, „úgy éreztük, kötelességünk lépni akkor, amikor magát Jézus Krisztust látjuk bugyuta karikatúrákon. A lapcsalád egyik tagja, a keresztényüldözés témáját feldolgozó S4C egy évvel ezelőtt sikert aratott, amikor nemzetközi tiltakozást kezdeményezett egy Jézus alakját bagatellizáló amerikai képregény kiadása ellen: a kiadó akkor meghátrált, mert megértették, hogy Jézussal – akárcsak Mohameddel – ezt nem tehetik meg. Abban bízom, a hazai baloldali szerkesztők is érezni fogják, hogy átlépték a határt!”

A petíció kezdeményezői javasolják, hogy az említett orgánumok botrányos megnyilvánulások helyett értékteremtő, a lelket, szellemet építő, hasznos tartalmakkal szolgálják olvasóközönségüket.

Felszólítjuk a baloldali sajtótermékek szerkesztőit, hagyjanak fel a kereszténységet gyalázó tartalmak közlésével, tartsák tiszteletben hitünket, meggyőződésünket, és ne tegyék azt irónia, gúny tárgyává!

– olvasható a kereszténygyalázó tartalmak ellen felszólító petíció szövegében, amely a linkre kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában