Járvány

2020.08.13. 21:19

Peruban szigorítanak a járványügyi intézkedéseken

A latin-amerikai országok többségével ellentétben Peruban ismét szigorításokat vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezésére.

Martín Vizcarra elnök bejelentette a vasárnapi kijárási tilalom visszaállítását és a magán-összejövetelek tilalmát. „Az ilyen tevékenységek a fertőzöttek számának növekedését eredményezik a lakosság körében” – írta Twitter-oldalán az elnök. Hozzátette: az óvintézkedések betartását a perui hadsereg fogja ismét felügyelni.

Az ország új miniszterelnöke, Walter Martos, aki kedden kapott bizalmat a törvényhozásban, drákói büntetésekkel fenyegette az előírások megsértőit. A kijárási tilalom idején utcákon feltartóztatottakat például őrizetbe vehetik, és egy napon át fogva tarthatják a hatóságok. A vasárnapi korlátozások alól egyedül a gyógyszertárak és az ételkiszállítást végző éttermek élveznek kivételt.

Korábban Peruban már igen szigorú korlátozások voltak érvényben, férfiak és nők például csak eltérő napokon hagyhatták el a lakásokat. Az intézkedések feloldása nyomán jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma.

Peru Brazíliát és Mexikót követően a járványtól leginkább sújtott ország Latin-Amerikában, csaknem félmillió ember fertőződött meg igazoltan koronavírussal, ami miatt több mint húszezren hunytak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában