figyelmeztetés

2017.10.08. 16:13

Óvta az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka az USA-t az újabb beavatkozástól

Dzsafari elutasította, hogy tárgyaljanak regionális kérdésekről az Egyesült Államokkal.

Figyelmeztette az Egyesült Államokat a befolyásos iráni Forradalmi Gárda parancsnoka, hogy messzebb kellene vinnie támaszpontjait az iráni határoktól, ha újabb szankciókat léptet életbe Teherán ellen – jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség.

A vasárnapi hírügynökségi jelentés szerint Mohammad Ali Dzsafari tábornok kijelentette: „ha új szankciók lépnek életbe, az Egyesült Államoknak az iráni rakéták 2000 kilométeres hatótávolságán kívül kellene telepítenie a térségben működő támaszpontjait”. Jelenleg több, Iránnal szomszédos országban – így Bahreinben, Ománban és Afganisztánban – működnek amerikai támaszpontok 500 kilométernél közelebb az Iráni határhoz.

Dzsafari elutasította, hogy tárgyaljanak regionális kérdésekről az Egyesült Államokkal. Közölte: ha az Egyesült Államok terrorszervezetnek tartja a Forradalmi Gárdát, ez az iráni elitalakulat – amely jelentős veszteségeket szenvedett az Iszlám Állam terrorszervezet elleni iraki és szíriai harcokban – terroristának fogja nyilvánítani az Egyesült Államokat.

A Fehér Ház által bejelentetett, a napokban bevezetendő új szankciók elsősorban az iráni Forradalmi Gárda és a Hezbollah libanoni síita szervezet ellen irányulnak. Pénzügyi büntetőintézkedéseket irányoznak elő a Forradalmi Gárdával üzleteteket kötőkkel szemben, és vérdíjat tűztek ki az Irán támogatta Hezbollah két vezetőjének a fejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában