fejlődés

2018.06.28. 06:01

Ősszel jöhet a béremelés a közigazgatásban

Tuzson Bence közszolgáltatásért felelős államtitkár a béremelés mellett a bevezetett létszámstop okáról is beszélt.

Várhatóan idén ősszel lesz béremelés a központi közigazgatásban dolgozók körében – erről Tuzson Bence közszolgáltatásért felelős államtitkár beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

A politikus azzal magyarázta a közigazgatásban bevezetett létszámstopot, hogy szeretnék átvizsgálni az egyes területeket, hogy hol van munkaerőhiány illetve felesleg.

Tuzson Bence szerint a közigazgatás minden területén van hova fejlődni, hiszen ez egy dinamikus rendszer, az ország változik és ehhez igazodnia kell a közigazgatásnak is. Legkomolyabb kihívásnak a biztonságot nevezte, aminek a megteremtésében a rendőrségen és a katonaságon kívül a közigazgatás is fontos szerepet vállal.

A közigazgatást úgy kell fejleszteni, hogy azokra is gondolni kell, akik benne dolgoznak. Ennek fontos eleme a béremelés, ami még a központi igazgatásban nem zajlott le, de várhatóan idén ősszel erre is sor kerül

- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában