Ország-világ

2021.09.28. 22:12

Országos körútra indult a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány

Az első féléves működés egyértelművé tette, hogy komoly szükség van az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer együttműködésére, hogy minél több érintetthez eljuthasson, minél több rászorulónak segíthessen a szervezet.

Pécs, 2021. szeptember 28. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (k) György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára (b) és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (j) társaságában sajtótájékoztatót tart a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász irodájában 2021. szeptember 28-án. Herczegh Anita a dél-dunántúli régióban olyan gyermekekkel, családokkal, a baranyai megyeszékhelyen pedig azon szociális intézményi képviselőivel találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt felvették a kapcsolatot a köztársasági elnök által idén tavasszal alapított Regőczi István Alapítvánnyal.

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Dániel

A koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket és családjaikat az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer résztvevőivel szoros együttműködésben tudja hatékonyan, célravezetően segíteni a Regőczi Alapítvány – mondta a köztársasági elnök felesége, a Covid-árvákat segítő szervezet kuratóriumának elnöke kedden sajtótájékoztatón, Pécsen.

Herczegh Anita a dél-dunántúli régióban kedden olyan gyermekekkel, családokkal, a baranyai megyeszékhelyen pedig azon szociális intézmények képviselőivel találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt felvették a kapcsolatot a férje, Áder János köztársasági elnök által idén tavasszal alapított Regőczi István Alapítvánnyal.

A kuratóriumi elnök szerint a szervezet első féléves működése egyértelművé tette, hogy komoly szükség van az alapítvány, az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer együttműködésére, hogy minél több érintetthez eljuthasson, minél több rászorulónak segíthessen a szervezet.

Herczegh Anita közölte: a cél érdekében országos, hét állomást érintő tájékoztató, igényfelmérő, kapcsolatok építését szolgáló körutat tart ősszel a szervezet, hogy a rendezvényeken – ahogy annak első, pécsi állomásán is tették – megvitassák, a Covid-árvák helyzetén ki, milyen területen tud segíteni és hogyan működhetnek együtt a legcélravezetőbb módon a résztvevők.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azt mondta: a család- és gyermekjóléti hálózatban 7000, a helyi közösségekbe beágyazott ember dolgozik és van kapcsolatban bajba jutott emberekkel, továbbá egyházi és civil szervezetek együttműködésére is számíthat az alapítvány.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárának tájékoztatása szerint a kormányhivatalok és a járási hivatalok a családtámogatásokkal és a gyámügyekkel összefüggésben kerülnek kapcsolatba a rászorulókkal, ebben az esetben félárva vagy árva gyermekekkel.

Közölte: a Miniszterelnökség és a hivatalok minden segítséget megadnak a Regőczi Alapítványnak ahhoz, hogy a szervezet képes legyen eredeti céljainak megfelelően hosszú távú segítséget nyújtani az érintetteknek. Példaként említette, hogy népszerűsítik a szervezetet, kapcsolatba hozzák a rászorulókat az alapítvánnyal vagy – igény esetén – akár a jogszabályi környezet megváltoztatásában is partnerek lesznek.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita azzal a céllal hozta létre a Regőczi István Alapítványt, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes magáról gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában