meghívás

2018.12.28. 10:48

Orbán Viktor is részt vesz Jair Bolsonaro beiktatásán

Az ünnepi ceremóniára január elsején kerül sor.

A brazil Folhapress hírügynökség közlése szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök megerősítette, hogy ott lesz az újonnan megválasztott brazil elnök, Jair Bolsonaro beiktatásán – írja a 888.

A bevándorlásellenes politikája miatt brazil Trumpnak is nevezett jobboldali politikus október végén nyerte meg hazája elnökválasztását, legyőzve Fernando Haddadot, a baloldali Munkáspárt libanoni származású jelöltjét.

Nem sokkal a győzelem után Orbán Viktor telefonon gratulált Bolsonarónak, aki a beszélgetés végén meghívta a magyar kormányfőt a január elsején esedékes beiktatására.

Magyarország mellett még tizenegy állam képviselteti magát az eseményen, melynek szerencsétlen dátumáról (újév, január elseje) a brazil hírügynökség is említést tesz.

A tervek szerint Orbán Viktoron kívül részt vesz a beiktatáson többek között Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Marcelo Rebelo de Souza portugál elnök és Gianmarco Centinaio olasz mezőgazdasági miniszter is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában