Járvány

2020.05.16. 14:00

Orbán Viktor: Budapesten is feloldjuk a kijárási korlátozást (videó)

A miniszterelnök videóüzenetében bejelentette azt is, hogy a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket az intézkedésekben.

Budapest, 2020. május 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor szombat délelőtt az orvostudomány vezető szakembereivel egyeztetett a koronavírus-helyzettel kapcsolatos soron következő intézkedésekről. Ezt követően összeült az operatív törzs, melyen megszülettek a fővárost érintő döntések.

„A járványveszély kihirdetésének 66. napján vagyunk. Azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy az első, a járvány megfékezéséért vívott csatát megnyertük. Fényesen nyertük meg, és ez mostmár nem csak remény vagy kívánság vagy önbuzdítás, hanem tény is. A fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul. Ez azért sikerülhetett, mert az összes döntést időben meghoztuk, és azért – ezt külön szeretném aláhúzni −, mert mindannyian: vidékiek, budapestiek, egyedülállók, családosok, idősek és fiatalok egyaránt felelősségteljesen viselkedtünk. Köszönet érte!” – mondta a kormányfő.

„A mai szakmai háttérbeszélgetéseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük”

− fogalmazott Orbán Viktor.

„Így Budapesten is áttérhetünk – igaz, megfontoltan és óvatosan -, de áttérhetünk a védekezés második szakaszára”

− jelentette be.

„Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket”

− mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen fontos.

„Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára! Hajrá, Budapest!”

− zárta szavait a miniszterelnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában