partnerség

2019.10.10. 10:05

Orbán Viktor: a magyar-amerikai együttműködés sikertörténet

Az Egyesült Államok az EU-n kívüli legnagyobb befektető Magyarországon, 1700 amerikai vállalat 106 ezer magyar embernek ad munkát.

Orbán Viktor fogadta az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács elnökét és az üzleti küldöttség résztvevőit

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Immár negyedik alkalommal látogattak Budapestre a legnevesebb amerikai cégek felsővezetői az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács szervezésében. Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta az USHBC elnökét, Eric Stewartot és az üzleti küldöttség résztvevőit – értesült a V4NA hírügynökség.

A mai tárgyaláson – amelyen Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett – elhangzott: a magyar-amerikai együttműködés egyértelmű sikertörténet mind gazdasági, mind védelmi szempontból, Donald Trump hivatalba lépése óta pedig politikai vonatkozásban is. Emlékeztettek: az Egyesült Államok az EU-n kívüli legnagyobb befektető Magyarországon, 1700 amerikai vállalat 106 ezer magyar embernek ad munkát; és a magyar kormány 81 stratégiai partnere közül 14 amerikai.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Eric Stewartot, az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) elnökét és az üzleti küldöttség résztvevőit a Karmelita kolostorban 2019. október 10-én. Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában