elefáncsonttorony

2018.09.08. 10:04

Olasz miniszter: nagy bajba kerül az EU, ha nem lesz úrrá az önzésén

Maga alatt vágja a fát az Unió, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit – jelentette ki Danilo Toninelli.

Arra figyelmeztette az olasz kormány infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztere az Európai Uniót, hogy maga alatt vágja a fát, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit. Danilo Toninelli írásban adott interjút a dpa-nak, amely szombaton publikálta a cikket.

Az Európai Unió egy bürokratikus és pénzügyi elefántcsonttorony, amely ha nem tud úrrá lenni önzésén, nagy bajba kerül – írta a miniszter.

A 44 éves politikus, aki az olasz parti őrséget és a migránsok tengeri mentését is felügyeli, leszögezte, hogy a bevándorlási válságot európai szinten kell megoldani.

„Az olaszok azért dühösek az Európai Unióra, mert úgy tűnik, képtelen megérteni, saját sorsa függ a megoldástól”

- írta a miniszter.

Danilo Toninelli az interjúban nagyon jónak minősítette az olasz kormány első száz napban végzett munkáját, mert a kabinet visszavonta a munkaadóknak kedvező munkaügyi reformot, elfogadott egy korrupcióellenes törvényt, valamint kiderítette az autópálya-fenntartó magáncégek „titkait”.

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes pénteken jelentette be, hogy a kormány az autópálya-üzemeltetés mellett felülvizsgálja a televíziós, a távközlési és a vízgazdálkodási koncessziókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában