Egyre jobb kapcsolatok

2019.01.29. 22:03

Nyolc év után hazánkba látogathat az amerikai külügyminiszter

A magyar-amerikai kapcsolatok egyértelműen javultak, amióta Donald Trump személyében republikánus elnöke van az Egyesült Államoknak. A két ország védelmi megállapodását hamarosan modernizálhatják – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter kedden egy tévés interjúban.

NEW YORK, USA - JANUARY 26 : U.S. Secretary of State Mike Pompeo, addresses the media following a Security Council meeting on the situation in Venezuela, at the United Nations headquarters in New York, United States on January 26, 2019.? Atilgan Ozdil / Anadolu Agency

Forrás: AFP PHOTO / Andalou Agency

Fotó: Atilgan Ozdil

A magyar külügyminiszter a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában azután beszélt az Egyesült Államok és Magyarország között fennálló viszonyról, hogy a The Wall Street Journal vasárnapi cikkében feszültnek nevezte a két ország kapcsolatát. „Ez a cikk jól illeszkedik a Magyarországról megjelent hazugságok sorába” – állapította meg a tárcavezető, aki egyből cáfolta azt az értesülést, hogy Magyarországnak nincs védelmi megállapodása az Egyesült Államokkal.

„Van védelmi megállapodás, két éve írtuk alá, legfeljebb arról tárgyalhatunk, hogy ezt modernizáljuk” – mondta Szijjártó a Hír TV-n. Hozzátette, egyeztetnek majd az amerikai külügyminiszterrel, hogy közép-európai látogatásának Magyarország is része legyen. Ezzel kapcsolatban Szijjártó megjegyezte: „Nyolc éve nem jött amerikai külügyminiszter Magyarországra, eddig arról volt szó, hogy a két ország rossz kapcsolata miatt. Most viszont, hogy úgy tűnik, jön az amerikai külügyminiszter, ismét a rossz kapcsolatra hivatkoznak.”

Borítókép: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában