válaszok nélkül

2018.07.03. 18:00

Nyolc csecsemőt gyilkolhatott meg egy angol nővér

17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Őrizetbe vett kedden a brit rendőrség egy egészségügyi dolgozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt nyolc csecsemőt, és meg akart ölni további hatot a nyugat-angliai Chester egyik kórházának újszülött osztályán.

A hatóságok nem közöltek részleteket a gyanúsított nőről.

A rendőrség nyolc esetből indult ki, de immár az osztályon 2015 márciusa és 2016 júliusa között bekövetkezett 17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit vizsgálják. „Az ügy természete és a folyamatban lévő vizsgálatok részeként számos szakorvossal egyeztettünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a nyomozás lehető legalaposabb lefolytatását” – mondta Paul Hughes felügyelő, a nyomozás vezetője. A rendőrség naprakészen tájékoztatja az áldozatok hozzátartozóit minden fejleményről – tette hozzá.

Ian Harvey, a kórház igazgatója úgy fogalmazott: „nem volt könnyű elhatározni magunkat, hogy megkérjük a rendőrséget: nyomozzon az ügyben. De mindent meg kell tennünk, amit tudunk, hogy megérthessük, mi történt itt, és megadhassuk a családoknak az általuk oly kétségbeesetten áhított válaszokat.”

A kórház hivatalosan arra kérte a hatóságot, zárja ki, hogy a csecsemők nem természetes halállal haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában