a látszat csal

2018.03.06. 20:20

Növénydézsába rejtette áldozatait a torontói sorozatgyilkos

Már a hetedik áldozatát találták meg Kanadában egy sorozatgyilkosnak, aki növénydézsákba rejtette áldozatainak maradványait. A meggyilkoltak homoszexuális férfiak voltak.

A 66 éves Bruce McArthurt januárban tartóztatták le, miután sikerült bebizonyítani, hogy köze volt egy 49 éves melegjogi aktivistának, egy torontói melegbár csaposának eltűnéséhez.

A nyomozás során kiderült, hogy a joviális kinézetű, családos kertész-tájépítésznek legkevesebb hat férfi eltűnéséhez volt köze 2010 óta, és áldozatainak maradványait nagy növénytartó edényekben tüntette el.

A nyomozók több mint 30 olyan kertes házban kutatták át a növénydézsákat, amelyekben a feltételezett sorozatgyilkos munkát vállalt, de végül mindegyik áldozatát azon az ingatlanon találták meg, ahol szerszámait és gépeit tárolhatta kertészeti munkákért cserébe.

A hetedik áldozat megtalálását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón a rendőrség szokatlan módon fényképet tett közzé egy halott férfiról. A nyomozás vezetője hangsúlyozta, hogy nem szívesen tesznek ilyet, de az illető ügyében teljesen elakadt a nyomozás. Egyelőre nem világos, hogy a hetedik áldozat azonos-e a fotón szereplő személlyel.

McArthur a torontói melegnegyedben, a Gay Village-ben és homoszexuális partnerkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, többségében középkorú közel-keleti vagy dél-ázsiai bevándorlókkal, és legalább egy részükkel bizonyítottan szexuális kapcsolatot létesített, a gyilkosságok indítéka azonban nem ismert.

A hatóságok szerint a torontói sorozatgyilkosnak valószínűleg az eddig ismertnél több áldozata van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában