MSZP-kongresszus

2020.09.21. 09:00

Nézőpont Intézet: Tóth Bertalan „gyenge eredményei” miatt kellett Kunhalmi társelnöknek

Az MSZP eddigi egyedüli elnöke, Tóth Bertalan „gyenge eredményei” miatt volt szükség arra, hogy társelnököt válasszanak mellé az MSZP szombati kongresszusán Kunhalmi Ágnes személyében – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondta, a Nézőpont felmérése szerint az MSZP tavasszal már az 5 százalékos támogatottságot sem érte el, ami azt jelzi, hogy Tóth Bertalan elnöki „mérlege” gyenge.

„Talán azért, hogy őt újra lehessen választani, ezért egészítették ki egy társelnökkel, mert ugyanabban a helyzetben, ilyen gyenge eredményeket felmutatva nem lehetett megerősíteni a székében” – fogalmazott.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette, nagy változást nem hozott a társelnöki rendszer: mind a két vezetője az MSZP-nek, illetve a most megválasztott testülete is ugyanazt gondolja, hogy közös ellenzéki listát kell állítani.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Kunhalmi Ágnes nem „vezéregyéniség”, az MSZP programja pedig nem új, és erre már korábban sem voltak vevők a választók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában