Végzetes kirándulás

2020.01.05. 12:04

Német turisták közé hajtott egy autó Olaszországban

A főutcán várakozó német turisták közé hajtott egy autó az észak-olaszországi Lutago (németül Luttach) városkában vasárnap hajnalban. A balesetben hat német fiatal a helyszínen életét vesztette, tizenegyen pedig megsérültek – közölték olasz hatósági források.

This handout photo taken and released on January 5, 2020 by the Italian Department of firefighters, the Vigili del Fuoco, shows rescuers intervening after a road accident at the ski resort of Lutago. - Six Germans were killed and 11 others injured when a speeding car ploughed into them in northern Italy on January 5. (Photo by Filippo MONTEFORTE / Vigili del Fuoco / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO"- NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: Vigili del Fuoco / AFP

Fotó: Filippo Monteforte

A Corriere della Sera című olasz napilap értesülései szerint az autót vezető 28 éves férfi véralkoholszintje a megengedettnél jóval magasabb volt. A sofőr a közeli Chienes településről származik, és túlélte a balesetet.

A sérültek közül három ember súlyos állapotban van, egyiküket helikopterrel a szomszédos Ausztriába szállították kórházba.

Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy a turisták hajnali egy órakor az őket szállító autóbuszra vártak, amikor az autó közéjük hajtott.

Az áldozatokat még nem azonosították, azt sem tudni, hogy Németországnak pontosan melyik részéből érkeztek. Nem mindenkinél voltak iratok, ráadásul a csoport tagjai közül nem ismerte mindenki a másikat.

A német külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a balesetet.

Borítókép: Mentőegységek munka közben a baleset helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában