bizonyítékok híján

2018.04.23. 09:49

Nem kellett újraszámlálást elrendelni

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke.

Patyi András hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy „magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények” bemutatására van szükség.

Közölte, a testülethez mintegy 180 fellebbezés érkezett be. Azért ilyen sok, mert lényegében minden választókerületi eredményt, ahol nem az ellenzék nyert, megtámadtak.

A fellebbezések egy nyomvonal szerint, egy szövegtörzsre készültek, és alapvetően országos jelenségeket vetettek fel. Ezek egy részét a szavazást követő három napon belül lehetett volna megtámadni, de a konkrét szavazókerülethez köthető kifogások esetében sem döntöttek az újraszámolás elrendeléséről – számolt be róla az NVB elnöke.

Hozzátette, sokan kifogásolták azt is, hogy a szavazás napján meggyengült az NVB honlapja. Patyi András hangsúlyozta, ez nem befolyásolta a szavazás eredményét, hiszen nem az oldal az eredmények forrása, hanem a források alapján kerülnek fel az eredmények a honlapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában