Két lova is elpusztult

2018.04.05. 10:20

Negyvenhét kutyát tartott az állatkínzással vádolt férfi

A vádlott sem a lovairól, sem a kutyáiról, sem a juhairól nem gondoskodott, az állatok így egymást is megtámadták, két ló elpusztult - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön.

A 63 éves őstermelő 2015 és 2017 között mélykúti telephelyén tartott lovait nem gondozta megfelelően, ezért az állatok lesoványodtak, majd három meg is betegedett. A vádlott azonban a beteg lovak gyógykezeléséről sem gondoskodott, így két állat elpusztult. A férfi a tetemeket sem szállíttatta el.

Egy állatorvos és állatvédők 2017 nyarán lakossági bejelentés alapján találták meg a lovak tetemeit, valamint a telephelyen és a házban összesen 47 kutyát. A férfi az ebek gondozását szintén elhanyagolta, gyakran elhullott állatokkal etette őket. Néhányukat rövidre kötve tartotta és durván bántalmazta. A szabadon lévő kutyák gyakran egymásra, illetve a telepen tartott, szintén elhanyagolt 18 juhra támadtak.

Az illetékes kormányhivatal a helyszínen talált állatokat elkobozta és állatvédő szervezeteknek adta, egyúttal a vádlottat egyes állatok tartásától nyolc évre eltiltotta. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat állatkínzással vádolja és börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd – olvasható az ügyészségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában