szavazás

2018.08.12. 22:57

Négy településen tartottak vasárnap időközi választást

Két helyen a Fidesz jelöltje győzött, két településen független jelölt nyert.

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel. Sisa András elmondta: az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, a jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. A Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a független Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak.

Felcsúton azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert a település polgármestere, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) áprilisban lemondott tisztségéről.

Farkas Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson – tájékoztatta a Nógrád megyei város jegyzője vasárnap este az MTI-t. Gajdics Gábor hozzátette: Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, a független jelöltként induló korábbi polgármester, Dömsödi Gábor 1781 voksot szerzett. A harmadik jelöltre, a szintén független Plecskó Péterre 122-en szavaztak.

A pásztóiak új képviselő-testületet is választottak: a nyolc képviselői helyre 39-en pályáztak. Az időközi választásokat azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát.

Két független jelölt közül Fodor Béla Józsefet választották polgármesterré a Vas megyei Sorkikápolnán a vasárnap tartott időközi választáson. A 204 választásra jogosult polgár közül 110-en járultak a szavazóurnához. Fodor Béla József 78 szavazatot kapott, Tóthné Plózer Juditra – aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát – 31-en voksoltak. Egy szavazat érvénytelen volt.

Sorkikápolnán azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Nárai László – aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget – elhunyt.

Négy jelölt közül Hegedűs Péter független jelöltet választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte a választás eredményét a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Bencsik Judit tájékoztatása szerin a választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma. Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal lett a hajdú-bihari település új polgármestere. Csige Sándor (független) 52, Dobány László (Magyar Munkáspárt) 47, Nagy Tamás (független) 1709 voksot kapott – jelezte Bencsik Judit.

Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető Veres Margitot (független) ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában